Op woensdag 28 oktober is de jaarlijkse griepvaccinatieronde in onze praktijk. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen (iedereen van 60 jaar en ouder en patiënten met bepaalde chronische aandoeningen), krijgen automatisch een uitnodiging per post.

Update 19/10: helaas is de bezorging van de brieven vertraagd door een fout bij de leverancier. De brieven worden naar verwachting aankomende dinsdag, woensdag en donderdag bezorgd.

Coronavirus

Door het coronavirus is de organisatie van deze dag een grote uitdaging voor ons. Om drukte zo veel mogelijk te spreiden wordt u uitgenodigd in een tijdvak van een half uur. We vragen u om niet eerder of later te komen. Alleen als u echt niet kunt in het genoemde tijdvak, kunt u contact met ons opnemen. Vanwege drukte aan de telefoon vragen we u dit per mail te doen, via griep@huisartsenpraktijkkruispunt.nl.

Daarnaast vragen we u in de wachtrij en in het gebouw een mondmasker te dragen. De wachtrij is buiten, dus denk aan een jas of paraplu.

Pneumokokkenvaccin

Een klein deel van onze patiënten wordt dit jaar voor het eerst uitgenodigd voor een pneumokokkenvaccinatie. Dit is een extra vaccinatie die naast de griepprik wordt gegeven en u beschermt tegen bepaalde vormen van longontsteking. Patiënten die het geboortejaar 1941 tot en met 1947 hebben worden hiervoor automatisch uitgenodigd.

Als u niet wordt uitgenodigd en toch een pneumokokkenvaccin wil, kan dat alleen op eigen kosten.

Vaccinatie geweigerd

Als u in het verleden heeft aangegeven dat u niet tegen griep gevaccineerd wilt worden, krijgt u geen uitnodiging van ons. Misschien wilt u dit jaar toch gevaccineerd worden, gezien alle ontwikkelingen. Dat kan, maar niet op woensdag 28 oktober. Wij krijgen vaccins uitgeleverd op basis van de uitnodigingen die verstuurd worden en hebben dus geen extra vaccins.

Heeft u geen brief gekregen, maar komt u wel in aanmerking voor het vaccin en wilt u deze dit jaar ook krijgen? Neem dan contact met ons, bij voorkeur weer per mail (griep@huisartsenpraktijkkruispunt.nl). Na 28 oktober kijken wij hoeveel vaccins er over zijn en of we vaccins kunnen bijbestellen.

Meer informatie

Wilt u meer weten, kijk dan op: